Gvidado Gvidado | Beth & Michael | Startup

Imagine a 60 minute workout that resulted in a pound of pure muscle and a 10% reduction in body fat with each workout. That’s what coaching with GVIDADO is like for an entrepreneur looking to get her business in shape.

Beth Massa | Founder Ozarka

Zorg goed voor jezelf

Volgens Beth is het als startend ondernemer erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het gevoel van het koesteren, cultiveren en laten groeien van de ondernemer in haarzelf was dan ook de reden om samen te willen werken met een coach. Daarnaast beseften Beth en Michael dat als je getrouwd bent met je business partner, je voor extra uitdagingen komt te staan. “We herkenden het gevaar van enkel naar binnen kijken en wilden ons denken en onze visie niet beperken tot onze vicieuze cirkel van gedachten. Een coach biedt een frisse blik” aldus Michael.

Zakelijk en privé

Al snel was duidelijk dat niet alleen de professionele uitdagingen maar ook persoonlijke onderwerpen tot de coachvraag behoorden. Beth: “Ik dacht dat het vooral zou gaan om het werken aan het businessplan voor onze tech startup. Ik had geen idee dat het zoveel meer voor ons zou kunnen betekenen.” Doordat zakelijk en privé met elkaar verweven zijn, besloten we dat er niet alleen gezamenlijke coachingssessies nodig waren. Juist ook de één-op-één gesprekken leverden een substantiële bijdrage aan de gezamenlijke ontwikkeling.

Zelfde coach, verschillende aanpak

“Frank was erg effectief in het toepassen van verschillende coachingsstijlen. Waar Beth veelal de voorkeur geeft aan globale inzichten voor specifieke uitdagingen, heb ik een meer gestructureerde aanpak nodig, een methode met heldere stappen” aldus Michael.

Beth vertelt dat ze iedere keer opnieuw verbaast werd door de creatieve aanpak van Gvidado: “Elke sessie was overweldigend en intens, maar wel met de gigantische impact die we absoluut nodig hadden. Ik weet niet in welke fase ons bedrijf vandaag zou zijn zonder onze sessies. In ieder geval lang niet zo ver als dat we nu zijn.”

Beth over haar leerproces

“Ik weet nog heel goed dat onze professionele ontwikkeling ons op het volgende niveau had gebracht: We hadden helderheid. We stopten met het stellen van dezelfde vragen. Ze waren beantwoord en opgelost. Ik ben enorm gegroeid. Als ondernemer, als leider en als partner. Alles wat we hebben geleerd, gebruiken we elke dag.”

De tip van Michael

Waar Michael iedere dag profijt van heeft is het inzicht dat hun verschillen elkaar juist versterken. “We hebben geleerd onze uiteenlopende werkwijze bij elkaar te herkennen en te stimuleren. We zien nu hoe onze complementaire aanpak juist in het voordeel van Ozarka werkt” zegt Michael. Het helpt hen van de tech startup van nu door te groeien naar een bedrijf dat niet alleen in Nederland, maar straks ook wereldwijd significant de plastic afvalberg weet terug te dringen.

Over Ozarka

Ozarka is marktleider op het gebied van herbruikbare maaltijdverpakkingen, met als doel een einde te maken aan een van de belangrijkste oorzaken van de plastic afvalberg. Ze biedt een totaaloplossing dat wegwerpverpakkingen vervangt door hoogwaardige herbruikbare maaltijdverpakkingen, speciaal voor afhalen en bezorgen. Deze tech startup uit Nederland maakt met behulp van een innovatief systeem en servicemodel herbruikbare maaltijdverpakkingen makkelijk, goedkoop en voor iedereen inzetbaar.

www.ozarka.nl