Gvidado Gvidado | Thalia de Caluwé | Keuzes Maken

Als je het lampje met je hart aanzet kan het niets anders dan een succes worden

Thalia de Caluwé

Mijn eerste bewuste keuze

Tijdens een wandeling vertelde Frank mij over zijn keuze om met Gvidado mensen te willen helpen richting te vinden. We bespraken mijn wensen en obstakels. Ik voelde me direct begrepen en gezien. Ergens onderin mijn buik voelde ik dat wij samen iets moois zouden kunnen bereiken. Ik heb heel bewust over deze stap nagedacht juist omdat we elkaar al zo lang kennen, zowel zakelijk als privé, maar al snel maakte ik mijn eerste bewuste keuze: een coaching traject met Gvidado in de vorm van een 2-daagse workshop.

Een vorm van coaching die past

Deze 2-daagse was precies wat ik nodig had: weg van de dagelijkse sleur, geen afleidingen, de automatische piloot uitzetten en geconcentreerd zijn op mijn volgende stap. Tijdens deze workshop zaten we continue in een brainstormsessie waar van beide kanten de leukste ideeën naar boven kwamen. Nu ik dit schrijf, zie ik de kleurrijke post-its op de muur weer voor me. Het enthousiasme en de interesse in mijn ontwikkeling sprak en stak mij enorm aan en gaf enorm veel energie. Frank werkt heel visueel waardoor je je einddoel praktisch voor je ziet.

Een nieuw perspectief

Tijdens de 2-daagse zijn al mijn kwaliteiten, overtuigingen en routines, zowel professioneel als persoonlijk, boven komen drijven. Door deze zo duidelijk te zien en hier anders naar te gaan kijken, is mij duidelijk geworden dat ik deze kan combineren en eigenlijk overal en altijd kan inzetten.

Realistische keuzes maken

Door deze duidelijkheid konden we goed kijken naar de keuzes die ik kon maken, want laten we eerlijk zijn: directeur van Shell worden lukt je niet in 16 uur per week. Door realistisch te kijken naar mijn tijd besefte ik dat ik niet alles tegelijk kan en hoef. Ook leerde ik dat het juist heel mooi is dat ik brede interesses heb, in plaats van in één ding heel goed te zijn.

Door goed te kijken naar de consequenties van mijn keuzes op alle vlakken, was ik in staat de juiste keuzes en stappen te maken die passen in mijn huidige leven.

Hoe zet ik dat lampje dan aan?

Die keuze, die nieuwe stap, natuurlijk wil ik mijn hart volgen. En die ideeën, dat lampje wat door mijn hart wordt aangezet, serieus nemen, maar verdien ik daar ook mee? Door naar mijn hart te luisteren en daarmee mijn lampje aan te zetten kan ik keuzes maken waar ik energie van krijg en geld mee verdien.

Immers, als je het lampje met je hart aanzet kan het niets anders dan een succes worden.